Hozzávalók:
Egy jó nagy csokor levendula (ez nálam szárastól egy nagy marék levendulát
jelent kb. 200g)
3l víz
3kg cukor
15g (kb. 3 teáskanál) citromsav
A szárától megszabadított levendula virágzatot
egy nagy fazékba teszem, majd vízzel felöntöm. Mivel ezek a kis haszontalanok
egyből feljönnek a tetejére egy kistányérral lenyomatom őket a víz alá. Ezután egyszerűen beteszem a hűtőbe és állni
hagyom 1-2 napig.
Miután letelt az 1-2 nap, kiveszem a hűtőből. Ennél a momentumnál fontos tudnom, hogy mennyi vízzel öntöttem fel a
virágokat, mert literenként 1 teáskanál citromsavat kell hozzá tenni. Ezután
fél órát ismét pihenni hagyjuk.
Leszűrjük egy gézen keresztül, majd feltesszük a gázra, hogy felmelegedjen.
Amikor már elég meleg, levesszük a gázról és hozzáteszünk annyi kilogramm
cukrot, ahány liter vizet öntöttünk rá. Addig keverjük amíg el nem olvad a
cukor. Miután ez megtörtént forraljuk fel a szirupot és forrás után kb. 5
percig hagyjuk forrni. Ezután már tölthetjük a sterilizált üvegeinkbe és mehet
a dunsztba!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése