2012. május 8., kedd

Gyömbér szörp


Ezzel a recepttel már régóta szemezgetek, de mostanában nem kaptam gyömbért sehol. Tegnap végre megtört a jég és sikerül egy szép nagy darabot vásárolni. Eszter blogjában olvastam a receptem, melyet egyből dupla mennyiségben készítettem el. Evvel a mennyiséggel egy 7dl és egy 5dl üvegcse lett tele.

Hozzávalók:



240g gyömbér pucolva és szeletelve
436g világos barnacukor*
400g sima kristálycukor
1l víz
4 teáskanál egész kardamom
2 teáskanál egész szegfűbors
2 teáskanál egész feketebors



"Az összes hozzávalót feltesszük egy lábasba. A cukor elolvadásáig lassú tűzön, majd közepesen forrásig hevítjük. Ekkor újra levesszük a hőfokot, és negyed órát gyöngyöztetve forraljuk. Átszűrjük gézen vagy muszlinon keresztül, a lényeg hogy jó sűrű szövésű legyen. Újra visszatesszük lábasba és még legalább öt percig hevesen forraljuk. Sterilizált, forró üvegekbe merjük és dunsztba tesszük."

Az elkészítés gyerekjáték, ebben Marci fiam is segédkezett, minden hozzávalót ő mért ki és öntött össze. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése