2012. március 18., vasárnap

Narancslekvár




Hozzávalók: 

  • 2 kg vékony héjú narancs (ebből kb. 1,6 kg tisztított narancs lesz)
  • 1 citrom leve
  • 60 dkg cukor (ezzel a mennyiséggel mindenki ízlése szerint bánik, gondolom)
  • 2dl víz
A narancsok héját jól lesikáltam, majd a narancshámozóval milliméteres csíkocskákat hámoztam le róluk, mindről. Utána eltávolítottam a fehér héját is, és apró darabkákra vágtam. Hozzácsavartam a citrom levét is, és 2 dl vizet öntöttem hozzá. Ezzel kapcsolatban kétségeim voltak, hogy szükséges-e. Főzni kell ezután, addig, amíg puhára fő. Sokáig főztem, mert mással is foglalkoztam közben, és miután nem kellett aggódni, hogy leég, időnként megnéztem, hogy a rostok puhák-e. Végül hozzáadtam a cukrot és kb.15-20 percig kavargattam. A kis üvegeket amibe töltöttem, száraz dunsztban hagytam kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése