2012. május 20., vasárnap
Kapros Túrós lepény, ahogy nagyim készítette
Hozzávalók:
Linzer tészta
50 dkg liszt
30 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 db tojás sárgája
só, reszelt citromhéj
Töltelék
50 dkg túró
2dl tejföl
12 dkg cukor
3 db tojás
2 db zsömle vagy szelet kenyér bele
Tetejére a kenéshez
1dl tejföl
1 db tojás sárgája
2dkg porcukor
marék kapor
Linzertészta készítése: a lisztet a margarinnal morzsalékosra alakítjuk. Hozzá tesszük a porcukrot, sót, citrom héját és a tojást. Az egészet összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük.
Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
Elsimítjuk rajta a túrót, majd a tetejét megkenjük a kapros-tejfölös-tojással.
Kb. 40x50 cm nagy tepsihez elég adag.
Sütés: 170-180 fokon, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése