Tavaly tettem el először eperlekvárt és már akkor tudtam, hogy lesz folytatás. Idén már jobban rákészültem a befőzésre. Az üvegeket már márciusban megvásároltam, és a szedd-magad oldalakat is folyamatosan nézegettem. Múlt szombaton egy kis rokonlátogatással egybekötött eper szedésre indult a család Pomázra. Kis családom segítségével hamar megteltek a vödrök. Két vödörnyi friss, illatos és nagyon édes eperrel tértünk haza. Szerencsére annyira friss volt az eper, hogy nem kellett azonnal feldolgozni, ezért szépen kisadagokban tegnap este és ma készítettem el a lekvárokat belőle.
Készült belőle sima eper lekvár, kardamomos eperlekvár, kivis eperlekvár és cseresznyés eperlekvár.
1. Sima eper lekvár
Hozzávalók:
2kg eper
0,5 kg befőző cukor
2. Eper lekvár kardamommal
Hozzávalók:
2 kg eper
0,5 kg befőző cukor
1 tk fekete kardamom
3. Kivis eper lekvár mentával
Hozzávalók:
1 kg eper
0,5 kg kivi
egy marék menta levél
0,5 kg befőző cukor
4. Cseresznyés eperlekvár
Hozzávalók:
1 kg eper
0,5 kg befőző cukor
0,5 kg cseresznye
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése